Cu totii avem zilnic trairi si sentimente ce ne impacteaza modul in care ne simtim, insa intensitatea acestora flucteaza in functie de stima de sine pe care o avem. O persoana cu o stima de sine ridicata va simti fluctuatii mai mici ale acestor stari, insa o persoana care nu are incredere in ea le va simti ca un uragan. Stima de sine evolueaza de-a lungul vietii noastre incepand din copilarie cand incepem sa ne cream o imagine despre noi prin intermediul tuturor experientelor avute cu cei din jurul nostru. Cand devenim adulti tot ceea ce reprezentam a fost conturat de familie, profesori, preoti, prieteni si reflecta bagajul acumulat in toti anii de dinainte.

Un aspect care poate influenta puternic stima de sine este modul in care aratam, daca ne place sau nu ce vedem in oglinda. Acest impact este pe tot parcursul vietii, nu doar in adolescenta. Daca nu suntem multumiti de aspectul nostru fizic vom reflecta asta prin toti porii nostri. Evident standardele sunt impuse intotdeauna de societate, de aceea impactul poate fi mult mai dramatic din cauza modelelor promovate astazi ca fiind idealuri de frumusete.

Foarte mult timp purtarea ochelarilor de vedere a fost considerata un minus pentru look-ul nostru si un impediment pentru a ne simti bine cu noi insine, acum insa lucrurile au evoluat si putem spune ca ochelarul poate reprezenta un element definitoriu pentru tot ceea ce tine da fashion. Sunt insa si persoane care nu se simt bine din cauza ochelarilor si cauta alte variante pentru a-si corecta viciile de refractie. Aici pot intervini lentilele de contact.

Purtarea lentilelor de contact este una dintre cele mai avantajoase alegeri, mai ales daca vorbim despre lentilele lunare. Ele iti permit sa mentii un aspect natural, iar cei din jurul tau nu vor sti niciodata ca ai vreo problema de vedere, decat daca tu hotarasti sa le spui.

Ce iti ofera in plus lentilele de contact?

Daca ai purtat ochelari de vedere inainte sa folosesti lentilele de contact, schimbarea este una radicala, iar senzatia de libertate pe care ti-o ofera lentilele din primul moment al purtarii te rasplateste din plin pentru decizia luata. Iata, mai jos, efectele lentilelor, dincolo de claritatea vederii, asa cum sunt resimtite de cei care fac trecerea de la ochelarii de vedere.

  • Dispare senzatia de apasare, de greutate pe nas.
  • Grija pentru stabilitea ochelarilor dispare si ea.
  • Posibilele dureri de cap cauzate de presiunea bratelor ochelarilor nu mai sunt o amenintare.
  • Grija pentru gasirea ochelarilor de vedere in diferite momente pe parcursul zilei e de domeniul trecutului.
  • In timpul practicarii activitatilor sportive nu iti mai imparti atentia intre performanta si atentia pentru integritatea ochelarilor de vedere
  • Preocupare pentru gasirea de solutii rapide de dezaburire a ochelarilor in momente importante (la volan, de exemplu, in timpul mersului): zero.
  • Cu siguranta, lentilele de contact iti ofera extra-beneficii, dincolo de claritatea vederii, in orice moment. Trecerea de la ochelari la lentile se poate face la orice varsta, tinand cont intotdeauna de recomandarile specialistilor.
  • Poti purta ochelari de soare
  • Poti purta orice alt tip de ochelari pentru sport

Copiii se acomodeaza destul de repede la schimbari, dar unii dintre ei resping ideea de a purta ochelari, mai ales in cazul dioptriilor mari (hipermetropia poate face ochii sa para mai mari, iar miopia poate face ochii sa para mai mici). Acesti copii, daca accepta totusi ochelarii, la presiunea parintilor, pot avea probleme de adaptare in colectivitate, pot deveni retrasi, cu o autoperceptie negativa. Conform studiilor, stima de sine creste semnificativ in cazul copiilor si adolescentilor care poarta lentile de contact, in raport cu cei care poarta ochelari de vedere.

 

 

Summary
Trecerea de la ochelari la lentile de contact - impact pozitiv asupra stimei de sine
Article Name
Trecerea de la ochelari la lentile de contact - impact pozitiv asupra stimei de sine
Description
Stima de sine este foarte importanta pentru fiecare dintre noi. Daca nu ne simtim bine in pielea noastra avem toate sansele sa nu ne iasa nimic in ziua aia.
Author
Publisher Name
Optimed
Publisher Logo